Uczniowie Technikum Zawodowego ZDZ w Busku-Zdroju wzięli udział w Festiwalu Stołów Wigilijnych w Busku-Zdroju  i zajęli III miejsce w grupie szkół ponadgimnazjalnych.
Organizatorem i gospodarzem Festiwalu Stołów Wigilijnych- konkursu powiatowego był Zespół Szkół Techniczno-Informatycznych w Busku-Zdroju. Do konkursu zgłaszają się szkoły podstawowe, gimnazja oraz szkoły ponadgimnazjalne.

Ideą i celem konkursu jest rozwijanie dziedzictwa kulturowego, dbałość o tradycję Świąt Bożego Narodzenia ze zwróceniem szczególnej uwagi na tradycję kuchni regionalnej i aranżację stołu wigilijnego.
W tegorocznej edycji, aż szesnaście zespołów rywalizowało w konkursie, którego celem był wybór najlepszego stołu wigilijnego. Komisja konkursowa oceniała oryginalność przygotowania potraw, ich smak, wystrój stołu, sposób aranżacji stoiska i całość prezentacji.
Uczniowie z Buska-Zdroju kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa stanęli na wysokości zadania i zaprezentowali stół wigilijny przygotowywany na zagranicznych misjach wojskowych, który cieszył się wśród zgromadzonych dużym zainteresowaniem. Młodzież ubrana w mundury wojskowe prezentowała potrawy wigilijne m.in. barszcz czerwony z uszkami, karp w galarecie, rybę po grecku, groch z kapustą, pierogi  oraz krokiety z kapustą i grzybami, kompot z suszonych owoców, piernik wigilijny oraz sernik.
Oryginalna aranżacja stoiska oraz pyszne potrawy wigilijne przygotowane przez młodzież Szkoły ZDZ
w Busku-Zdroju zwracały uwagę pozostałych uczestników konkursu i jury co bez wątpienia przyczyniło się do zdobycia zasłużonego III miejsca.